Wat er in een maand kan gebeuren

De maand januari is een geweldige maand geweest. Ik ben nu 5 jaar serieus bezig met fotografie, maar de laatste 2 maanden ben ik echt gas aan het geven. Dit wordt geen blog waarbij ik mezelf op de borst ga slaan, maar een blog die hopelijk iedereen inspireert om nooit op te geven, altijd in jezelf te blijven geloven en open te staan voor alles. Je moet af en toe een stap durven te maken die niet in je comfortzone ligt en energie te blijven geven in dingen die je leuk vindt. 

 

Ik ben begonnen met het geven van individuele workshops. Inmiddels heb ik er een paar mogen geven op verschillende locaties. De reacties zijn enthousiast en er is niets fijner dan de opgedane kennis in fotografie in de praktijk over te kunnen brengen. Ik heb lang getwijfeld of ik wel de juiste persoon ben om workshops te gaan geven. Op een gegeven moment moet je de stap durven nemen nadat je meerdere keren gehoord hebt dat je met passie over fotografie kan vertellen. Ik heb bewust gekozen om te gaan voor individuele workshops. Er is geen afleiding van andere cursisten, de volledige aandacht gaat naar de persoon die wilt leren en je hebt de tijd om alle vragen te kunnen beantwoorden d.m.v. van praktijkvoorbeelden. Het is intensief, maar het resultaat is maximaal.

2 en een halve week geleden werd ik benaderd door een journalist van RTV NH met het verzoek of ik wilde meewerken aan een reportage over de Zaanse Schans. De Zaanse Schans heeft het afgelopen jaar 2.2 miljoen bezoekers getrokken en de insteek van de reportage was hoe ik als geboren en getogen Zaankanter en fotograaf kijk naar de Zaanse Schans. Het idee sprak me meteen aan en het enige verzoek wat ik had was of Marcel van Someren mee kon doen. Zoals de meeste inmiddels weten gaan Marcel en ik samen vaak op pad. Marcel is in mijn ogen de echte Zaanse Schans specialist, hij mocht dus niet ontbreken. 

Het is een leuke reportage geworden ondanks dat het weer niet meezat die ochtend. Dat is het enige nadeel van dit soort verzoeken, het moet vooruit gepland worden. Je kan dus niet 1 1/2 week van te voren wat het weer gaat doen. 

Hierbij de link naar de reportage. Veel kijkplezier.

http://www.nhnieuws.nl/nieuws/218447/De-Zaanse-Schans-door-de-ogen-van-Zaankanters

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0