2016, een nieuw jaar met ambities en ideeën! 

 

 Om te beginnen wil ik iedereen het beste wensen voor 2016. We hebben een week geleden de deur dichtgedaan van 2015, een jaar waarin veel gebeurd is. Voor mij persoonlijk is het een mooi fotografie jaar geweest. Er is  een eigen website gekomen,  meerdere prijzen mogen ontvangen met nog meer nominaties, en meerdere foto's zijn gepubliceerd. Dat zijn allemaal dingen waar ik trots op ben. Mensen die mij kennen weten dat ik dit niet van de daken schreeuw. Zijn al mijn ambities uitgekomen? Nee, helaas niet. De buitenlandse reizen zijn er niet gekomen, maar dat is een goede reden om in 2016 vol gas te gaan geven. Wat zijn mijn verdere plannen? Ik wil beginnen met het geven van workshops. Ik heb daar veel ideeën over, dat kan in groepsverband worden maar ook individueel. Locaties zijn daarbij belangrijk, maar ook de techniekbeheersing gaat een grote rol spelen. 

2016 moet ook het jaar gaan worden dat de buitenlandse reizen er gaan komen, maar ook dat mijn fotografie en ikzelf meer naamsbekendheid gaan krijgen. Daarnaast wil ik doorgaan met het laten zien van de schoonheid van het Nederlandse landschap. Al met al genoeg plannen die niet vanzelf tot stand gaan komen. Ik zal er hard voor moeten werken, maar doe dat met veel plezier.

 

 

 Dat harde werken houdt ook in dat je met nieuwjaarsochtend vroeg je bed uit gaat als de omstandigheden erg mooi zijn. Al lig je om 2.30 uur in bed, de wekker zet je dan gewoon om 6.30 uur om eruit te gaan en op stap te gaan. Als je dan in de auto zit en het is windstil, licht bewolkt en mistflarden dansen boven de weilanden dan maakt het niet uit dat je maar een paar uur hebt geslapen. Bij aankomst in de buurt van Edam loop je de dijk op en geniet van de rust om je heen. Geen auto's die voorbij razen, geen mensen die langslopen, je bent alleen op de wereld. Dat is een moment om stil te blijven staan om de sfeer in je op te nemen. Dat kan natuurlijk niet te lang, de kleuren in de lucht laten zich zien. Je moet aan de slag. Camera op statief, afstandbediening erbij en de filters voor de lens. Gekozen voor een compositie boven op de dijk. Op deze manier krijg je veel diepte in je foto en laat je een totaaloverzicht zien. Het volledige kleurenpallet van moeder natuur gaat open op deze ochtend. Ik maak gedurende 30 minuten meerdere belichtingen, maar verander weinig aan mijn compositie. Op het moment dat de zon zich laat zien veranderd ook de sfeer. De nevel trekt snel weg en de wind trekt aan. Voor mij een teken om de spullen in te pakken en met een tevreden gevoel huiswaarts te gaan.

 

2016 is geweldig begonnen!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Adria (zondag, 17 januari 2016 18:51)

    Heb een aantal van je foto's bekeken en ik vind ze prachtig ! Je ziet duidelijk de lijnen in de foto's zodat je als het ware de foto wordt ingetrokken. Heel veel succes met deze nieuwe website en het fotograferen natuurlijk en ik ga je volgen op facebook (als het mag ;-) Groeten Adria

  • #2

    Carli Surber (woensdag, 01 februari 2017 18:31)


    Howdy! This article could not be written much better! Looking at this article reminds me of my previous roommate! He always kept talking about this. I most certainly will send this article to him. Pretty sure he will have a very good read. Many thanks for sharing!